V sobotu už se ale Vlastimil Olšák za řeznický stůl nepostavil.
„Zemřel, a proto jsme si s bratrem řekli, že se pokusíme jeho vítězství obhájit,“ vysvětluje dcera Lucie Maliňáková.
Podařilo se. Klobásky připravené podle tajného receptu, který se v rodině dědí – letos ho vylepšilo jen použití medvědího česneku – dostaly od návštěvníků nejvíce hlasů.
Navlas stejně na tom ale byly výrobky budoucích řezníků z místní Integrované střední školy – Centra odborné přípravy.
Jenže cena pro vítěze divácké soutěže, kterou představovaly sud piva a vepřová kýta s kostí, byla pouze jedna.
„Počkáme si na ni, vůbec nám to nevadí. Chtěli jsme se hlavně zabavit a vyhrát za našeho taťku,“ dodává Maliňáková.
Zato nejlepší tým v hodnocení odborníků se na prvenství pořádně nadřel.
„S manželkou Marií jsme doma potřebovali tři pokusy. Stálo nás to deset kilo masa, spoustu nervů i alkoholu, než jsme náš recept vyladili,“ přiznal s úsměvem Lubomír Hába z Vizovic.