Do patnáctičlenného zastupitelstva usednou zástupci ze tří politických stran a hnutí. Jednotlivé pozice si mezi sebou rozdají členové KDU-ČSL, KSČM a Kelč 2000.

Lidovci obsadí čtyři zastupitelské posty. Komunisté jeden a členové Kelč 2000 deset míst. „Není potřeba coby jen uvažovat o nějaké koalici. Tak, jako v předchozích čtyřech letech, bude město řídit sami. Máme dvoutřetinovou většinu," řekl Valašskému deníku dosavadní místostarosta města Jaroslav Orel.

Kelč díky výsledkům voleb neočekává ani změny ve vedení radnice. Do jejího čela se zřejmě postaví opět Karel David a jeho zástupcem na pozici neuvolněného místostarosty zůstane Jaroslav Orel. Nasvědčuje tomu i fakt, že oba muži získali z celého zastupitelstva i z kandidátů Kelč 2000 největší počet preferenčních hlasů. „Zatím jsme o tom ještě nejednali. Ale možná varianta to je," pověděl Orel.

Pomalu jasno začíná už být také v tom, co by chtěli noví, či vlastně staronoví vládci města v následujících čtyřech letech dokázat. „Doufám, že se nám už konečně podaří naplnit naše představy o vybudování nového víceúčelového sportoviště u základní školy. Také bychom rádi kompletně připravili lokalitu pro výstavbu nových rodinných domků. Včetně všech inženýrských sítí," řekl Jaroslav Orel. (dp)