Podle místních řidičů se jedná o závažný problém, který je třeba řešit. „Kolikrát se vracím domů a zjistím, že není kde stát. Pak dlouze objíždím sídliště, kde bych zaparkoval," řekl Jiří Šimara z Rybníků.

Jako nejhorší vidí situaci na Sychrově. „Takový zmatek jsem nikde neviděl. Chtělo by to někde bokem postavit parkoviště," dodal Šimara.

Radní o špatné situaci vědí a mají několik plánů, jak ji vyřešit. Už v září se má například konat veřejná diskuze s obyvateli sídliště zvaného Kolonka. Projednávat se na ní bude možné zavedení rezidentního stání. To znamená, že na sídlišti zaparkují pouze ti, kteří mají v místě trvalé bydliště.

Nezapomněli ani na problémy řidičů na Sychrově. „Ještě do konce roku chceme lidem představit plán, jak by bylo možné parkování řešit. Všechno závisí na výsledcích studie, která ukáže jestli je uskutečnění nápadu možné," prozradil místostarosta Petr Kořenek.

Parkování v centru města měly pomoci parkovací automaty. „Stávalo se totiž, že řidiči mnohdy parkoviště dlouhé minuty objížděli a hledali místo ke stání. Tímto krokem jsme jim chtěli pomoci," pokračoval místostarosta. Peníze vybrané z automatů se navíc použijí na výstavbu nových parkovacích míst.

Nová stání by mohla vzniknout u bývalé železniční vlečky. To však závisí na výsledcích jednání o odkoupení pozemků od Českých drah. Poslední chystanou letošní změnou má být ještě úprava plochy parkoviště u polikliniky včetně její přístupové cesty.