Líbí se vám záměr postavit na místě parkoviště mezi ČSOB a věžákem takovou obchodně-odpočinkovou zónu, jak ji předkládá město zastupitelům ke schválení?

Ano, líbí se mi to a moc. Nejprve se ale musí vyjasnit věci, které o celém záměru nevíme. Jedna věc je studie, která je nám předložena, druhá je realita a možnosti.

Jaké máte konkrétní výhrady?

Vím, že nemůžeme ovlivnit všechno, ale aspoň v obrysech bychom měli znát plánovanou náplň nového centra. Pokud tomu tedy máme prodejem pozemků nás všech pomoci. Už jen třeba proto, aby se nám město nezúžilo na nádraží a novou obchodní budovu.

Navrhujete tedy širokou veřejnou diskuzi?

Ano. Je to téma k diskuzi mezi veřejností a také mezi námi zastupiteli. Vždyť jsou tady i jiní drobní podnikatelé, kteří by možná měli o prostory v nově vznikajícím komplexu zájem. Také město má momentálně dost nebytových prostor k pronájmu, prostě je toho hodně na diskuzi. Dalším tématem je, jak vlastně bude vypadat celý prostor, to znamená vlakové a autobusové nádraží, a v neposlední řadě jak bude řešeno parkování, třeba o kolik míst se navýší. Zajímá mne také, jak budou řešeny vztahy mezi městem a jednotlivými subjekty. Například kdo a jak bude zabezpečovat chod parkoviště, čekáren, propojení, a tak dále. A co nastane v případě nesplnění realizace záměru. Kdo bude osobně zodpovědný za město? Z jakých prostředků bude hradit svůj podíl město? Asi všichni máme ještě v paměti dosud nedořešené záruky pro Wojtoň Kovex.

Pokud tedy zastupitelé nejsou podle vašich slov dostatečně informování, vědí vůbec Vsetíňané, co se na parkovišti připravuje?

Nevím, zda vědí o jak důležitou část města se jedná. Nějakou větší propagaci ze strany vedení města jsem zatím nezaznamenal. V pondělí bude jedním z bodů jednání zastupitelstva schválení prodeje již druhé části pozemku, a snad se tam dozvíme, jaký bude postup směrem k veřejnosti.

Co vy osobně byste si na tom místě představoval?

Jsem velmi spokojený, že by se mělo propojit autobusové nádraží s vlakovým. To je výhoda Vsetína, že se nemusíme nikam náročně přesunovat. Mně se to v podstatě líbí. Mám jediný problém, abychom si poslechli názory veřejnosti, dostali ucelenou informaci o všech souvislostech, a teprve poté budu připraven udělat odpovědné rozhodnutí. Takto je to v pořádku a o pořádek přece nakonec jde.

Související 

Zastupitelé mají schvalovat prodej lukrativních pozemků v centru města