Dodnes jsem ji ale neobdržel a internetovou adresu i účet, kam jsem peníze poslal, pravděpodobně nabízející zrušil,“ popsal svůj případ Stehlík. Jeho pátrání po bance, u které bylo konto vedeno, končí v zahraničí. „Zvažuji, že věc předám soukromému detektivovi, který mi už kdysi v jiné záležitosti úspěšně pomohl. V horším případě oželím čtyři tisíce. Jde mi teď především o to, aby se můj případ stal varováním pro ostatní,“ vysvětlil Stehlík. Během posledních týdnů okradený muž provedl, i přes svou nepříjemnou zkušenost, několik dalších nákupů. „Výhradně už ale platím za dobírku, případně na konto poté, co obdržím zboží. Jinou možnost už nikdy nepřipustím,“ podotkl sběratel.

Na Hradišťku počet podobných případů neutěšeně vzrůstá

V minulém roce vyšetřovali policisté 14 podobných případů. V osmi případech se jednalo trestný čin, v šesti o přestupek.

„Od začátku letošního roku evidujeme 31 případů nepoctivého obchodování přes internet. Ve 14 případech se přitom jedná o trestný čin, v dalších 17 jde o přestupek,“ vypočítal mluvčí hradišťské policie Aleš Mergental. Nejčastěji se jedná o případy, kdy lidé vyhrají aukci, uhradí peníze a nic nedostanou. Stává se také, že zákazník obdrží zcela jiné zboží, než si objednal. „Například zákazník si chtěl koupit perkusní pistoli a dostal v balíčku starý magnetofon. V dalším případě muž vyhrál aukci na digitální fotoaparát za 12 tisíc, peníze předal, ale nic nedostal. Člověk pod stejnou přezdívkou vzal od jiných nakupujících 30 tisíc za jiný digitální fotoaparát a taky jim ho nedal. V dalším případě získala žena v aukci plynový kotel za 10800 korun. Peníze poslala na účet prodávajícího. Kotel ale nedostala. Zjistila, že pod ženskou přezdívkou se na portálu skrývá muž, kterého už kvůli takovým podvodům vyšetřuje policie,“ připomněl několik případů Mergental.

Internetové podvody nejsou ve Zlínském kraji ojedinělé. Před nedávnem řádila ne jednom z nejvytíženějším tuzemském aukčním portále obchodnice, která si říkala Leni. Údajně se mělo jednat o osobu ze Zlína. O náhradu se tehdy zřizovateli portálu přihlásilo 144 poškozených uživatelů, kterým vznikla škoda ve výši 828 tisíc korun. A seznam poškozených ještě nemusí být konečný.

Zástupci policie tvrdí že jedinou jistotou při internetových obchodech je osobní schůzka mezi zákazníkem a prodávajícím. Je to sice pracnější, ale jisté. „Většinou jsou ceny za zboží levnější, a tak by člověk neměl šetřit za dopravu do toho místa – jinak se v podstatě vždy vystavuje riziku, že jej někdo podvede a pak po něm bude peníze vymáhat zpět,“ doporučil policejní mluvčí Mergental.

Odborníci tvrdí, že klíčem k úspěchu nepoctivců je lidská důvěřivost. „Řada zákazníků stále považuje vyjádření opatrnosti při obchodech za neslušnost. Proto ochotně přistupují na podmínky prodávajících, které jsou často jednostranné. Mám na mysli především přednostní platbu na účet a následné zaslání zboží zákazníkovi,“ poznamenal psycholog Roman Kretzl. (kO)