Podle tiskového mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Romana Žemličky během prvních dvou vánočních dnů nemuseli vyjíždět k žádné komplikované či mimořádné události.

Ve dvou případech byli hasiči na Štědrý den vysláni k odstranění vyvrácených stromům.

„V tom prvním šlo o strom, který pádem zatarasil silnici mezi Lidečkem a Lužnou. A to v místě před odbočením na Pulčín,“ informoval mluvčí hasičů. Další padlý strom pak odstraňovali hasiči z cyklostezky poblíž areálu Technických služeb ve Vsetíně na Bobrkách.

Ilustrační foto.
Ježíšek přiletěl do vsetínské porodnice, Meziříčí vynechal

Po prvotním oznámení vážnější se však zdála být na Štědrý den událost ve Vsetíně. Majitel jedné z firem na Jiráskově ulici oznámil, že na jednom z objektů došlo vlivem silného větru k uvolnění lepenkové střechy a nevyloučil možnost jejího pádu na troleje a koleje sousední železnice.

„Kolegové však zjistili, že situace až tak vážná není. Doporučili proto majiteli firmy přijmout určitá opatření a vrátili se na základnu,“ poznamenal Roman Žemlička.

K dalšímu technickému zákroku byli potom hasiči na Vsetínsku vysláni až na první svátek vánoční do Jablůnky. Zatím z neznámých, ale s největší pravděpodobností technických důvodů vytekla na přibližně půlkilometrový úsek nafta. Na místo vyjeli také policisté.

„My jsme ošetřili silnici sorbenty a provedli její nezbytný úklid,“ svěřil se tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Současně poznamenal, že při odstraňování uvedených problémů nebylo ani v jednom případě nutné zásadní omezení provozu. Vždy šlo pouze o několikaminutovou dobu, která nijak významně, i s ohledem na podstatné snížení hustoty silničního provozu ve sváteční dny, dopravu nekomplikovala. 

Hospodářské stavení v Hrachovci u Valašského Meziříčí zničené požárem; pátek 21. prosince 2018
Noční požár v Hrachovci likvidovalo osm jednotek hasičů