V sobotu 6. srpna od tří hodin lidé v dlouhé frontě nedočkavě vyhlíželi začátek prodeje borůvkového piva, koktejlu i rozdávání všemožných pečených borůvkových pamlsků.

A že bylo z čeho vybírat. Lidé si pochutnali na různých druzích koláčů, buchet, frgálů a vdolečků, nechybělo ani borůvkové tiramisu.

„Loni jsme neměli co rozdávat už po hodině od zahájení. Letos jsme se proto pečlivě připravili,“ přiblížila Alena Vašutová z Informačního centra Zvonice. Na výrobě buchet, frgálů i vdolků se proto podílelo na šestadvacet pomocníků a pomocnic.

Přípravu těsta, polev a samotné pečení přitom stihli za necelé dva dny. „Všechno jsme dělali tak, aby to bylo čerstvé. Peklo se hlavně v pátek a dnes dopoledne se většinou jen dodělávalo,“ podotkla Vašutová.

O které nabízené výrobky byl největší zájem, nastínila její kolegyně z informačního centra Jana Böllerová. „Nejvíce šlo na odbyt asi borůvkové pivo a koktejl. U pečených výrobků to bylo zhruba nastejno,“ řekla.