„Snědl bych ještě více, ale časový limit byl šibeniční,“ posteskl si třiačtyřicetiletý Jaroslav Němec z Bystré u Poličky.

Před závodem snědl dva guláše, další dva si dal po vyhlášení výsledků.

„Teď si je konečně vychutnám,“ těšil se.

Na obdobné soutěže jezdí často.

Nedávno se stal šampionem v pojídání bryndzových halušek na Ovčáckých dnech v Rožnově pod Radhoštěm.

Nezahálel ani po svém vystoupení na Gulášfestu.

„V sobotu budu soutěžit v pojídání bramborových knedlíků ve Svitavách a meruňkových v Židlochovicích,“ prozradil Němec.

Kromě jedlíků se ve Valašském Meziříčí utkali amatérští kuchaři.

Za nejlepší ze sedmi hovězích gulášů porota označila ten, který připravil dvaapadesátiletý Petr Filip z Příbora.

„Naučil mě to kamarád. Tenhle jsem uvařil sám v kotlíku na otevřeném ohni. Hlídal jsem hlavně cibuli, aby se nepřipálila a měla správnou barvu, která je pro guláš důležitá,“ řekl vítěz.