Stěžejní lokací pro Garden Food Festival zůstává pro víkendové dny městský park u Hudebního altánu. Nově se ale přehlídka rozšiřuje také dále do města a odehrávat se bude na několika různých místech, takzvaných pointech, již od středy 29. července.

„Cílem je dostat festival více do města, aby lidé měli širší nabídku a možnost projít se Rožnovem třeba po zmíněných pointech, které budou již od středy například u Villy Rosenaw, nebo v lokalitě Brillovka – restaurace Brasserie Avion,“ představuje nový koncept ředitelka Garden Food Festivalu Lucie Matulová z pořádající agentury P - TEAM.

Táborák u Bistra Razula
11 důvodů, proč v létě navštívit Velké Karlovice

Na „mlsné jazyky“ čekají stánky s workshopy, špičkoví kuchaři, ochutnávky, degustace i speciální festivalové menu. Stejně jako v minulých letech i tentokrát budou v Rožnově rovněž známé osobnosti.

„Na festivalu se předvedou někteří účastníci a také někteří porotci známé televizní show MasterChef Česko 2020,“ prozradil destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Bude stačit jediný čip za 190 korun

V hlavní lokaci festivalu v městském parku čeká na návštěvníky také jedna zásadní organizační změna. Zatímco dříve byl hlavní areál oplocený a platil se vstup za každou osobu a den festivalu, nyní stačí koupit si jediný čip za 190 korun.

„Na něj se po nabití libovolné částky může stravovat libovolný počet lidí po celý festival,“ říká Lucie Matulová.

Garden Food Festival se mimo jiné zaměřuje také na snižování produkce odpadů a jejich následné využití. Bude opět spolupracovat s projektem Nesnězeno a dalšími subjekty, které bojují proti plýtvání potravinami.

Pořadatelé myslí také na hygienická a bezpečnostní opatření.

„Proto bude festival na několika místech ve městě, abychom zamezili hromadění návštěvníků u stánků. Zároveň zajistíme rozestupy a dáme veřejnosti k dispozici dezinfekční prostředky,“ doplnila ředitelka.

Další informace k festivalu na webu gardenfoodfestival.cz, případně i na turistickém webu města www.visitroznov.cz.