Ekolog Milan Orálek

Kdybych měl čas a peníze, okamžite do Francie jedu. Přeci se nemůžeme nechat teroristy zdecimovat. Chápu, že lidé nechtějí jezdit do nejistých oblastí jako je Turecko nebo Egypt, ty mi připadají méně právní. Francie je právní stát a pevná součást EU. Francie je velmoc, která bojuje s terorismem, proto na ně útočí. Chtějí, aby dostali Francouzi strach.

Aleš Pilař, ředitel MP Rožnov p.R.

V Paříži jsem byl před dvěma lety a tehdy žilo město standardním životem. Obecně lze říci, že pro běžného občana je velmi těžké se zorientovat, jestli někde útoky hrozí. V takových situacích, jako se teď stala v Nice, se dá konstatovat, že platí, že čím je lépe na tom země po stránce integrovaného záhchranného systému, tím efektivněji lze zmírnit následky.

Robert Stržínek, starosta města Valašské Meziříčí

Na základě separátních útoků bych si netroufal považovat celou zem za nebezpečnou. Na tuto otázku jsem se ptal i experta na bezpečnost Andora Šándora, když měl před pár měsíci tady besedu. On sám říkal, že považuje určité oblasti za nebezpečné a na tyto země upozorňuje i ministerstvo zahraničí. Opravdu bych se držel pokynů ministerstva zahraničí. To, co se stalo v Nice je obrovská tragédie, ale celou Francii nelze považovat za nebezpečnou zem. Samozřejmě terorismus je nevyzpytatelný, ale pokud by si tyto hrozby člověk přehnaně připouštěl, pak by nemohl vyjít na ulici ani u nás ve Valašském Meziříčí.