Od 9. března byli muzikanti první větší návštěva, která do domova zavítala. Klienti sledovali zhruba hodinový koncert z balkónů, mnozí si přijeli na vozíku poslechnout kapelu „z první lajny“.

Čtyři muzikanti se vrátili na pódium po více než čtyřech měsících nucené pauzy. Střihli si netradiční koncert v netradičním prostředí pro netradiční posluchače.

Kvůli stále platným nařízení se koncertovalo venku, posluchači sledovali produkci z oken, někteří si posedali na lavičky před domovem.

„Bylo to bezvadné. Když nám sestřička ráno řekla, že odpoledne budeme mít zábavu, moc jsme se těšili,“ libovala si devětasedmdesátiletá Marie Jašková.

Kam o víkendu na výlet? rozhledna Miloňová
Kam na výlet? Za kulíškem, frgály i grilováním do Velkých Karlovic

Bylo už na čase, po dlouhých týdnech stereotypu přišla změna.

„Ušila jsem si taštičku, polštářky, každý den jsem utírala prach na poličce, pořád dokola. Dnes nás ogaři po takové době potěšili, zpestřili nám náš čas. Takovou kapelu jsme tu ještě neměli,“ zamyslela se důchodkyně, která je v domově v Bzovém devátým rokem.
Na koncert se těšila také spolubydlící Jana Debeckerová.

„Nevěděli jsme, co to bude, ale říkali jsme si ať je to co je to, ať jakékoli písničky, hlavně když budou hrát. Užila jsem si hlavně ty pomalejší,“ doplnila.

Klienti snášeli podle vedoucí Domova pro seniory Karolinka Jany Deylové vládní nařízení dobře. Přesto strádali, protože jim chyběl kontakt s rodinou.

„Řešili jsme to alespoň video hovory. Před týdnem jsme dali avízo, že tu bude vystoupení. Myslím, že je potěšilo a moc děkuju kapele za čas, který našim klientům věnovala. Protože to je pro ně nesmírná hodnota. Navíc zahrál Dareband zdarma a to si ceníme,“ uzavřela Deylová.

Impuls 1.
Valašský špalíček bude. Přijde ale o některé zahraniční hvězdy