Zatímco na sobotním duelu 1. FC Slovácka s Baníkem Ostrava byla přítomna více než stovka strážců zákona, ve středu 4. května, kdy se od 19 hodin střetnou na fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti finalisté letošního fotbalového poháru, 1. FC Slovácko a AC Sparta Praha, to bude dvojnásobek policistů.

„V souvislosti s tímto zápasem, který jsme vyhodnotili jako rizikový, připravujeme adekvátní opatření. Na bezpečnost a veřejný pořádek budeme dohlížet nejen v nejbližším okolí stadionu, ale i v jiných částech města. Kromě domácích příznivců se na stadion chystají i stovky příznivců pražského týmu. Budeme monitorovat příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, ale i jejich odjezd,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Fotbalisté Slovácka před finálovým zápase v Praze na Strahově proti Teplicím. Foto: 1. FC Slovácko
Dukla, Ostrava, Teplice ... Slovácko všechny finále prohrálo, vzpomínky zůstaly

Do bezpečnostního opatření mají být nasazeny více než dvě stovky policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu.

Do Uherského Hradiště vyrazí i kolegové z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy či Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Pořádek mají zajišťovat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště či pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby.

„Nejen návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s případnými komplikacemi v dopravě. Apelujeme proto na dodržování pravidel silničního provozu a důsledné respektování dopravního značení, pokynů policistů, strážníků či pořadatelů,“ dodal mluvčí policie Petr Jaroš.

Od středečního rána bude uzavřena ulice Stonky v těsné blízkosti fotbalového stadionu. Ke krátkodobým dopravním komplikacím či uzávěrám může (před samotným zápasem či naopak těsně po něm) dojít i v jiných lokalitách Uherského Hradiště.

„Důrazně připomínáme, že je zakázáno na stadion nosit jakoukoliv pyrotechniku,“ dodal Petr Jaroš.