Podle místostarosty Josefa Vrátníka existují návrhy, jak s prostornou budovou naložit. Pro letošní rok se ale rodiče ani děti bát nemusí. „Domeček zahájil společně s novým školním rokem další provoz. Myšlenkami se sice pohybujeme leckde, ale pro letošní rok se nic nemění," prozradil.

K jakému účelu poslouží prostory bývalé školy v budoucnosti, zatím jisté není. „Pravdou je, že uvažujeme o nějaké racionalizaci městského majetku, kterého je příliš a finančních prostředků na jeho údržbu málo. Jakého majetku se budou změny dotýkat, ještě ale není rozhodnuto," potvrdil Josef Vrátník.

Co se stane s Domečkem v případě, že budova poslouží k jiným účelem, zatím není jasné. „Rozhodně by byla velká škoda, kdyby Domeček v Meziříčí zrušili. Myslím si, že zde najde každoročně cestu hodně maminek s dětmi. Nevidím ani důvod stěhovat středisko na jiné místo," svěřila se Martina Staňková z Valašského Meziříčí. Poprvé zpráva vyděsila obyvatele i místní organizace letos před prázdninami. Se začátkem školního roku nepravdivé informace zintenzivnily. „Nevíme, kdo informaci mezi obyvatele rozšířil. Objevilo se však tvrzení, že by v současné době nově rekonstruovanou budovu Domečku měla využívat k výuce Základní škola Salvátor," vysvětlil ředitel SVČ Domeček Jiří Pernický.

Podle ředitele je však takové tvrzení úplně nereálné. „Když pomineme, že je to už jen z časového a organizačního hlediska nesmysl, je to informace veřejnosti, která Středisko volného času a svým způsobem i Základní školu Salvátor značně poškozuje," podotkl Jiří Pernický.

Mezi zastupiteli jednotlivých organizací se objevil názor, že lživou zprávu někdo vypustil mezi obyvatele Meziříčí záměrně. „Mrzí mě, že někdo schválně takové informace vypouští. Je to smutné," dodal ředitel SVČ Domeček.

Pravdou zůstává, že informace o stěhování Základní školy Salvátor nejsou zcela nepodložené. Ředitel Salvátoru usiluje o nové prostory pro své žáky už zhruba deset let. „Když se rušila Základní škola Zdenka Fibicha, ve které nyní Domeček sídlí, tak jsme s bývalým zastupitelstvem o těchto prostorech jednali," zavzpomínal ředitel Základní školy Salvátor Zdeněk Mikušek.

Bývalí zastupitelé se však rozhodli dát přednost Středisku volného času. „V současnosti cítím, že by se mohla situace pohnout k lepšímu. Radní se snaží problém se školními budovami v našem městě řešit," dodal Mikušek.

Kromě Domečku a Základní školy Salvátor se informace dotkla také dalších institucí, které v budově organizují svou činnost. „Zprávu jsem zaslechla. Pro naše čtenáře by to určitě byla škoda, protože knihovnu v Domečku navštěvují. Je to politováníhodná situace, ale za nás jsem ráda, že tam knihovna nadále funguje. To je dobrá zpráva," vyjádřila své stanovisko ředitelka Městské knihovny ve Valašském Meziříčí Zdeňka Smahlová.