Novotou vonící sál si pochvaloval Václav Smola.

„Je to pěkně spravené. Za ty peníze to musí být vidět. A to představení nemá chybu. Je to špica. Náš divadelní ansámbl stojí za to a je to pro Valašsko výborná vizitka,“ hodnotil Vsetíňan.

Slovy chvály nešetřila ani Ivana Minarčíková, i když zmínila i drobné výtky.

„Je to krásné, sedačky pěkné, jen nám vadilo, že do posledních řad se nedostanete ze dvou stran. Od jedenácté řady je přístup jen ze šatny zleva,“ posteskla si.

Gastrofestival ve Velkých Karlovicích. Galavečer v hotelu Lanterna.
Velké Karlovice čeká prosluněný gurmánský víkend s Karlovským gastrofestivalem

Zmínila také nové sociálky, na které je ale přístup bezprostředně ze sálu. Což při představení ruší.

Na první hru ze dvou, kterými ochotníci otevírají Lidový dům, se přišlo podívat přes dvě stě diváků.

„Posledních čtrnáct dní jsme dělali všechno pro to, abychom mohli v úterý hrát, a jsem rád, že se to povedlo,“ popsal nelehké dny příprav, nekonečných úklidů a úprav vedoucí souboru Pavel Rejman.

Pochvaloval si pozitivní hodnocení.

„Po představení jsem měl možnost promluvit si s řadou návštěvníků a ohlas byl až neskutečně kladný. Teď se musím dostat z únavy, protože ve čtvrtek 4. října opět hrajeme od 19 hodin. A chceme do toho dát všechno,“ doplnil.

Ilustrační foto.
Tlampače varovaly před šelmou, lidé nerozuměli

Na slavnostním otevření zahráli ochotníci z Divadla v Lidovém domě úspěšný kus Přelet nad kukaččím hnízdem. Ještě než se tak stalo, nemohlo chybět slavnostní rozhrnutí opony namísto stříhání pásky a přípitek.

„Divadlo má v naší zemi dlouhou tradici. Ovšem chce to jedno. Chce to, aby herec měl kde hrát. S tímto problémem se potýkali i naši ochotníci v Lidovém domě. Dnes jste svědky nového začátku,“ přivítal návštěvníky moderátor večera Josef Scharf.

Na začátky divadla zavzpomínal jeho čerstvě jmenovaný patron, herec a zpěvák František Segrado.

Šestačtyřicetiletá řidička vozu Citroen havarovala v úterý 2. října 2018 u Branek na Valašskomeziříčsku do stromu. Vážně se zranila.
Řidička u Branek havarovala do stromu, letěl pro ni vrtulník

„S tímto barákem je spojeno moc mých vzpomínek. Když jsme založili ochotnické divadlo, bylo to proto, abychom se nemuseli ve čtvrtek dívat na Dallas,“ pronesl za smíchu publika.

„Z toho seriálu nevím nic, zato tady jsme zažili ledacos. A bylo to výživné. Mám radost, že to dodnes funguje, zdejší herci si troufají na úžasné hry a jsou dobří. Přeju tomu baráku dalších sto let a ochotníkům stovky invencí a plné sály,“ dodal František Segrado.