Jeho první částí bude připomínka lázeňské historie města pod Radhoštěm, která do velké míry utvářela jeho podobu na konci 19. a na začátku 20. století. „Zájemci mohou objevovat místa spojená s rožnovskými lázněmi s historikem Danielem Drápalou a architekty Danem Barošem a Michalem Nejezchlebem," uvedl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Procházka po známých i ukrytých stavbách připomínajících uvedenou éru začíná ve 14 hodin u rožnovského Společenského domu.

Po odpolední procházce a po promítnutí filmu Lidský rozměr věnujícímu se veřejnému prostoru bude pokračovat neorganizovaná diskuse věnovaná všem palčivým tématům spojeným s budoucností města Rožnov. Uskuteční se od 18 hodin v galerii 3. Etáž v Bezručově ulici.

Rožnov pod Radhoštěm je jedním z 63 měst, která se do letošního Dne architektury zapojila.

Den architektury vznikl s cílem otevřít tento obor laické veřejnosti v širších souvislostech. Pro letošní ročník si pořadatelé vybrali motto Méně je více. „Kvalita je lepší než kvantita, někdy je lepší postavit méně s rozmyslem než více. I náš výběr bude upřednostňovat zajímavou a kvalitní architekturu před kvantitou," řekla zakladatelka Dne architektury a předsedkyně pořádajícího spolku Kruh architektka Marcela Steinbachová.