Na jednání, které pokračovalo až do nočních hodin, šla řada členů výboru s jasným stanoviskem podpory svého bratra. V hlasování všech třiadvaceti členů získal podporu pro setrvání ve funkci předsedy strany u jedenadvaceti z nich. Dva lidé se volby zdrželi.

„Přišli jsme, abychom se poradili, jak dál. Chceme na úterní celostátní konferenci do Prahy přijet s jednotným stanoviskem,“ popsal na počátku jednání místopředseda krajského výboru Vojtěch Jurčík. „Bude to hlavním bodem programu,“ dodal Jurčík.

Právě v hlasování Čunka kolegové podpořili s tím, že chtějí, aby byl i nadále předsedou strany. Také se shodli na tom, že jarní sjezd strany by měl být volebním. Volba vedení přitom měla být až za dva roky.

„Tato krajská organizace se sešla proto, abych jí složil účty. Snažil jsem se věrohodně zdokumentovat, co jsem mohl. Plnou dokumentaristickou záležitost jsem s pochopením kolegů nechal až na úterý,“ poznamenal Čunek.

Spolustraníci míní, že situace kolem Čunka je zbytečně zpolitizovaná. „Měl by dostat čas na vyřešení svých problémů. Hluboce věřím, že si je dokáže vyřešit a potom se vrátit do vládní funkce. Jsem přesvědčený, že je nevinný,“ nepochyboval předseda výboru Jiří Stodůlka. „Jiřího Čunka znám řadu let i z doby, než byl starostou. Připadá mi to jako řízená kampaň proti němu,“ sdělil předseda rožnovských lidovců Václav Mikušek.

Krajský výbor se sešel v devatenáct hodin. Krátce po začátku jednání dorazil i Jiří Čunek. Spolustraníkům představil část důkazů, které chce předložit na úterní celostátní konferenci. Čunek má ve středu odstoupit z postu ministra pro místní rozvoj a také z pozice vicepremiéra. Předsedou lidovců by ale rád zůstal i nadále. „Od začátku je vidět, že jde o dehonestaci,“ řekl Čunek v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. „Původ milionů je čistý. Policie nemůže nic vyšetřit, protože je vše v pořádku,“ dodal s tím, že mít ve správě prostředky neznamená, že je to osobní příjem.