„A jsem taky úřadující cukrářskou mistryní světa. Titul jsem získala vloni v mezinárodní soutěži Culinary World Cup 2014 v Lucembur­sku," dodává skromně Ivana Toráčová.

K pečení přivedla slečnu její teta. „Dovolila mi už jako malé holce pomáhat při pečení. Oblíbila jsem si tuto práci. Můj zájem došel nakonec tak daleko, že jsem se rozhodla cukrařinu vystudovat," svěřuje se mistryně světa.

Ivana měla a má kromě pečení velký zájem také o kreslení. „To mě přivedlo nakonec k tomu, že jsem se pod vedením svojí učitelky Jaroslavy Londové pustila také do zdobení perníků," říká.

Perníky jsou její velkou vášní. Dokonce takovou, že má na jejich výrobu vlastní recept. „Je moc dobrý," pochlubila se Ivana Toráčová. Prozradit návod na výrobu těsta ale odmítla. „To je moje tajemství."

Zdálo by se, že život slečny má jasný směr ukazující někde v dáli na cukrárnu plnou spokojených dam a dětí. „To je sice pravda. Je to moje životní představa. Ale je tu ještě jedna záliba," svěřuje se mladá cukrářka.

Tou jsou auta. „Před časem jsem uviděla Mitsubishi Evo osm. Dostalo mě natolik, že jsem se rozhodla udělat všechno pro to, abych autům rozuměla co nejvíce. Začala jsem se více zajímat také o rally," představila Ivana Toráčová svůj další zájem.

Všechno to kolem aut dostalo takový spád, že Ivana je dnes studentkou prvního ročníku oboru automechanik. Na škole, kde loni úspěšně absolvovala cukrářský obor. „Je to moc zajímavé. Úžasný relax od práce s těsty a zdobičkami," povídá studentka.

Automobilová dílna nicméně v jejích představách není. „Ale vášně pro motorismus se nezbavím. Ráda bych si někdy vyzkoušela, jaké to je sedět na místě spolujezdce a navigovat řidiče při průjezdu rychlostní zkouškou rally. Cukrařina ale bude vždy na prvním místě," říká byť šibalsky, ale rozhodně mladá Vsetíňanka.

Vážnost jejího vyjádření dokresluje současná největší touha. „Chci se pokusit obhájit titul cukrářské mistryně světa. Nebude to jednoduché. Obhajovat je vždy těžší," přiblížila Ivana Toráčová svůj nejbližší a zároveň nejvyšší cíl.

Bude to o to těžší, že už nebude studentkou své školy. Mistrovství je totiž organizováno jen jednou za čtyři roky. Ale životním krédem mladé úspěšné ženy je: „Jít si za svým snem." Ivana Toráčová toho určitě dosáhne.