Pracovníci společnosti ČEZ přeruší dodávku elektřiny na Dolním náměstí, na náměstí Svobody a v ulicích Havlíčkova, Kobzáňova, Tyršova, Zahradní a Svárov. Omezení potrvá od 7 do 14.30 hodin.

„Přesto, že elektřina nepůjde v celém centru města, chceme lidem vyjít vstříc zajištěním náhradního zdroje energie, aby byl alespoň z části zajištěn provoz úřadu," řekl Radomír Zimek, tajemník Městského úřadu ve Vsetíně.

Na radnici bude v provozu oddělení Czech POINT, matrika, oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů a také evidence vozidel. Fungovat bude také pokladna, sociální odbor a odbor stavebního řádu.

Omezení se naopak dotkne odboru životního prostředí, živnostenského úřadu, odboru školství a kultury a správy majetku města. V celé budově také nepojedou výtahy.

Náhradní dodávku elektřiny bude pro radnici zajišťovat agregát, což může podle Radomíra Zimka přinést určité komplikace.

„Žádáme proto občany, aby si, pokud to bude možné, pokusili domluvit jiný termín. V případě, že jsou již objednáni, tak aby si telefonicky ověřili, že je systém funkční," vyzval tajemník.