Podle řidičů je cesta ve Zbrojovce jedna z nejhorších ve městě. „Při jízdě se musíme často složitě vyhýbat až do protisměru," popsal zdejší situaci Marek Měchura ze Vsetína.

Problém s havarijním stavem vozovky se podle něj pravidelně opakuje. „Je to tady každý rok. Měli by konečně cestu opravit pořádně," dodal Měchura.

Na díry v silnici si stěžují i lidé, kteří jezdí do práce autobusem. „Kvůli častému zpomalování a opatrnému přejíždění přes výtluky jsme jednou přišli pozdě do práce," řekla zase Veronika Petrů.

Podle zprávy o stavu silnice, kterou vypracovali úředníci Městského úřadu se píše, že za havarijní situaci může nevhodné podloží a povětrnostní podmínky poslední zimy. Zmiňují také, že výtluky na některých místech dosahují hloubky až dvaceti centimetrů.

Radní se chystají situaci už brzy napravit. „Nechceme díry pouze zaplátovat. Připravujeme komplexní rekonstrukci cesty. Včetně odfrézování stávajícího asfaltového povrchu a odstranění žulových kostek, které tvoří podloží," uvedla starostka Iveta Táborská.

Po provedení nezbytných úprav dostane zdejší silnice nový povrch. Kanalizační poklopů budou v případě potřeby umístěny do správné výšky.

Oprava půl kilometrového úseku bude stát 2,3 milionů korun. Práce začnou v květnu a potrvají do července.