Adriana Šenkeříková Valašskému deníku prozradila, že i ona s nákupy vyčkávala až na tuto akci. „Měla jsem v plánu si nakoupit zimní oblečení, ale schválně jsem čekala až na Černý pátek," prozradila.

Podle ní se čekání určitě vyplatilo. „Měla jsem vyhlédnutou bundu, která původně stála dva tisíce korun. V akci jsem ji pak objevila skoro o polovinu levnější," pochvalovala si výhodný nákup Šenkeříková.

Akce související s Černým pátkem se netýkají jen obchodů s oblečením. Znatelné snížení cen bylo možné využít téměř kdekoliv. Vedoucí prodejny Okay Elektrospotřebiče ve Valašském Meziříčí Lukáš Zajíček prozradil, že jeho obchod tuto akci podnikl již podruhé. „Akce Černý pátek trvala celý víkend a pro velký úspěch jsme ji prodloužili až do 29. listopadu," nechal se slyšet.

Doplnil, že lidé o slevách vědí a hojně je využívají. „Můžeme říct, že jsme zaznamenali asi dvakrát více zákazníků než obvykle," uvedl Zajíček.

Podobně hovořil také Martin Bičánek z prodejny Euronics v Rožnově pod Radhoštěm. „U nás akce související s Černým pátkem začaly už 18. listopadu a potrvají až do konce listopadu."

Rožnovská prodejna přišla s taktikou, kdy každý den ve slevě nabídne patnáct různých položek ze svého sortimentu. Podle Bičánka lidé nejčastěji využili slevy na mobilní telefony, pračky a herní konzole.

K Černému pátku se vyjádřil i Daniel Vymětalík, vedoucí skladu valašskomeziříčské prodejny JYSK. „JYSK ve Valašském Meziříčí je otevřený teprve druhý rok, ale už loni se do akcí Černý pátek zapojil," řekl Vymětalík. „Můžu říct, že lidí, kteří přišli nakoupit zlevněné zboží, bylo hodně a nakupovali napříč celým sortimentem."

Vedoucí prodejny Sportisimo Vsetín Tomáš Skrýval prozradil, že se sice do akce rovněž zapojili, počet nakupujících ale nepřesáhl běžný průměr. „To je ale hlavně kvůli počasí. O víkendu bylo celkem hezky, a tak lidi vyrazili jinam než do obchodů," mínil Tomáš Skrýval.

Autor: Eva Lukášová