Před dvěma lety Petr Slovák vystřídal šéfování Cocktail baru Lanterna za působení v pozici brand ambassadora pro Rum Havana Club v České republice. Nyní se vrací zpět na Valašsko. Od 1. listopadu stojí opět v čele Cocktail baru Lanterna a chystá zde řadu novinek. Party při příležitosti návratu do Velkých Karlovic zažije Lanterna již tuto sobotu 5. listopadu od 17 hodin. V hlavní roli budou, jak jinak, kubánské drinky.

Petře, jak se vám v minulých dvou letech dařilo?

Dařilo se mi dobře, děkuji. Moje práce obnášela hodně cestování. Poznal jsem spoustu krásných koutů naší vlasti, seznámil se se spoustou skvělých lidí z oboru a navštívil mnoho podniků.

Co vlastně práce ambassadora obnáší?

Personál různých podniků jsem seznamoval s historií, výrobou a kompletním sortimentem značky. Nevyšel jsem ani z barmanského cviku, protože školení vždy završila ukázka míchaných drinků a často i večerní hostování za barem daného podniku. Byl jsem i lektorem Bar academy, skvělého programu pro barmany, kdy jsem působil po boku skvělých kolegů - barmanů a ambassadorů.

A nyní se vracíte na Valašsko…

Není to návrat v pravém slova smyslu.. Žiji tady víc jak osm let, dokonce jsem se sem přiženil a osobně se považuji za Valacha. Práce ambassadora byla hodně o cestování, najezdil jsem tisíce kilometrů měsíčně a hodně mě to unavovalo a když už jsem usínal za volantem a musel si při cestách občas v autě i zdřímnout, řekl jsem si, že už stačí a přenechám pozici někomu dalšímu. Cocktail bar Lanterna je pro mě srdcová záležitost, pracoval jsem v něm osm let a když přišla nabídka bar znovu vést, neváhal jsem dlouho.

Za ty dva roky jste jistě načerpal spoustu nových znalostí, dovedností, přátelství v předních českých barech… Jak je nyní zúročíte? Na co se můžeme v těšit?

Plánujeme různé degustace, školení, bar hostingy, sobotní party, nové koktejly.. Mít přátele za bary po celé republice je skvělé. Informace, které jsem načerpal a získal, jsou k nezaplacení a při své práci je určitě zúročím. Stále ale platí, že nejdůležitější jsou lidé, kteří za barem pracují a jestli je práce baví a dělají jí srdcem.

Vídáme vás i na dalších akcích v regionu. S tím je konec, nebo pokračujete?

Ano, hodně jezdím po vybraných akcích v regionu s mým barmanským cateringem. Určitě pokračuji, je to moje barmanské dítě, které jsem založil v roce 2011 a od té doby se ho snažím vychovávat. Teď je to pořád na růstu a do budoucna mám ještě spoustu plánů, které chci udělat. K barmanskému řemeslu přistupuji s láskou a pokorou a vše má svůj čas.

Držíme pěsti a děkujeme za rozhovor.