Pro účastníky dne otevřených dveří připravili pracovníci azylového domu společně s maminkami prohlídku prostor domova, šicí dílny nebo dětského koutku. Mimo to se zde uskuteční seminář s názvem Made By, který zaštiťuje Nadace Terezy Maxové dětem společně se Citi Foundation.

„Společným jmenovatelem příčin pobytu žen v azylových domech jsou dluhy a špatná finanční situace. Díky projektu Made by dostávají své finance pod kontrolu a jsou připravovány na návrat do zaměstnání," uvedla ředitelka nadace, Terezie Sverdlinová.

Její slova potvrdil ředitel azylového domu Michal Trčálek. Do azylového domu podle něj přichází matky s dětmi, které se z různých důvodů nemohou v momentální situaci o sebe a své děti postarat samy.

„Řešíme tady důsledky finančních problémů, zadluženosti i domácího násilí. Přichází k nám ženy z různých sociálních skupin a všem se snažíme pomoci k tomu, aby byly v dohledné době schopné se opět o své děti dobře postarat," vysvětlil Michal Trčálek.

Z toho důvodu prý také organizují právě semináře finanční gramotnosti. „Učíme se zde nejen s penězi zacházet, ale také probíráme možnosti uplatnění se na trhu práce," doplnil.

Azylový dům bude veřejnosti přístupný 8. března od 14.30 do 18.00 hodin. Po celou dobu bude možné zakoupit některý z drobných předmětů zde vyráběných.