Lidé žijící v dědině oceňují především blízkost přírody a klidný život. „Naopak nespokojenost vyjádřili zejména s nedostatkem pracovních příležitostí a nepříznivými podmínkami pro podnikání," poznamenal starosta Halenkova Jiří Lušovský.

Podle něj se obyvatelům Halenkova nelíbí rovněž podmínky pro kulturní a společenský život. Ve svých odpovědích poukázali ale rovněž na absenci některých služeb. „Lidem chybí lékárna, bankomat nebo místo pro setkávání," dodal starosta.

Jako vážný problém vnímají Halenkovjané bezpečnost zejména na silnici vedoucí přec vesnici. Anketu, i když ve zjednodušené podobě, zorganizovala radnice současně také v halenkovské základní škole. Zúčastnili se jí žáci pátých až devátých tříd. „Děti oceňují ve vesnici, stejně jako dospělí, její okolí. Naopak záporně se vyjadřovaly ke znečisťování veřejných prostranství. Školákům chybí klubovny a také oni poukázali na nebezpečnost pohybu po cestách," uvedla ředitelka základní školy Soňa Růžičková.

Celkem radnice rozdala jeden tisíc dotazníků. Halenkovjané starší patnácti let jich vyplnili 183. To je necelých devatenáct procent.