Zdeněk Hlaváč, 69 let, důchodce, Vsetín

Frgál je spjatý s Valašskem, takže pro mě znamená zejména tradici. Frgály peču, ale už nejím, protože bojuju s nadváhou. Nejraději mám klasický švestkový.

Jana Jurečková, 20 let, mateřská dovolená, Vsetín

Frgál je pro mě vzpomínkou na babičku. V poslední době už moc nepeče, protože je nemocná, moc bych si ale přála, aby mi předala rodinný recept. Snad se mi to splní. Nejraději mám frgál tvarohový.

Iveta Filáková, 42 let, terapeutka, Vsetín

Frgál mám moc ráda, péct ho ale neumím. Dostávám ho od známých, nebo kupuju v obchodě. Je to pro mě tradice, která patří k Valašsku.

Antonie Galáčová, 68 let, důchodkyně, Jablůnka

Frgály peču celý život. Podle mého názoru by se měl valašský frgál péct skutečně jen na Valašsku, chtěla bych, aby tento tradiční koláč získal v Bruselu ochrannou známku.

Petr Čotek, 40 let, nezaměstnaný Vsetín

Frgály mám rád, nejvíce mi chutnají hruškové a švestkové. Babička uměla výborné, teď si je musím kupovat. Nemyslím, že by se měl tento valašský koláč vyrábět jen na Valašsku.

Vendula Kašubová, 24 let, servírka, Vsetín

Valašský frgál je pro mě tradicí. Jsem pro, aby získal ochrannou známku a vyráběl se jen u nás na Valašsku. Olomoucké syrečky se taky vyrábějí jen v Olomouci. Nejraději mám hruškový.