Číšníci hostům čepovali speciály z produkce osmi malých pivovarů. A neztratil se mezi nimi ani vsetínský Vsacan, který vaří místní pivovar Valášek.
„Chtěli jsme lidem představit poctivě uvařená a chutná piva od méně známých výrobců. První ročník měl velkou odezvu, tak jsme se rozhodli uspořádat druhý ročník," přiblížil ředitel vsetínského domu kultury Milan Kostelník.

Sklenicemi večer proteklo na osm set piv. „Nejvíce mi chutnal mok z Litoměřic a Únětic, ale dobré jsou všechny," usmál se Libor Daniš.

Na ochutnávku se vypravil s manželkou. Ta od organizátorů dostala jako všechny ženy kytičku k Mezinárodnímu dni žen, který připadl právě na pátek. „Překvapilo mě to, považuji to za galantní a milé," ocenila Kamila Danišová.

Kdo nechtěl jen pít, mohl si vychutnat i přednášku pivního publicisty Jan Grmela.

„Lidé se dozvěděli, že si mohou uvařit pivo i doma. Existují podle náročnosti tři postupy, z nichž nejjednodušší je ten, že si koupíte koncentrát, smícháte ho s vodou a necháte zkvasit," popsal Grmela.

Sám pije pivo podle ročních období. „V zimě dávám přednost hutným těžkým a tmavým, v létě pak svěžím pšeničným," prozradil milovník piva, který neodolá ani domácímu Vsacanu. „Je to opravdu dobré pivo, mám ho rád," usmál se Jan Grmela.

Akci uspořádal vsetínský filmový klub společně s restaurací místního domu kultury.