Jarinova polevkaz nočkama aji z nožkama

Inškredyjencyje: Skočime rychle do Konzuma a kupime levné kuře, k temu si přibereme palicu česneka, mrkvu, vajca a krupicu pro malé děcka. Ja osobně mám všecko doma, tož nemusím nikde skákat, enem vletim do sklepa pro česnek a do lednice pro ptaka, tym jako myslim to kuře. Vrazime ho do hrnca a dame vařiť, pro lepši šmak přidame bylinky a mrkvu. Ta je důležitá, lebo až cosik tak silné ochutnáte, tož vam vypadaju skorem očiska z důlku a diky te mrkvje zustanu na mistě. Ptáka, česnek aji mrkvu vrazime do hrnca a nechame v klidečku vařiť, mezytym si možete popijať cosik na dobru naladu.

Dyž sa nam to všecinko krasně uvaři, tož obereme ptaka a nahažeme zpatky do hrnca aji z nožkama tak, aby byla polevečka hutna. Mrkvu vytahneme a rozmačkama vidlicu.

Včilkaj ideme na zavařku lebo takzvane nočky. Rozmlátíme vajica do misky a zahustime krupicu podle chuti, já osobně mám rad husté noky, tož tam vrazim celý baliček krupičky. Přisolíme, připepřime a michame. Potem hažeme do polevky, až sa nam tvoři nočiska jak očiska, polevečku přisolime a možeme servírovat na naše stolečky.

Dobru chuť a ostry zrak vam přeje vaš šéfkuchař Jarin.