Online reportáž

„Kontrolu jízdních dokladů provádíme podle možností bez přebírání dokladů, průkazů a karet. Doklady kontrolujeme, je-li to možné, pouze vizuálně,“ oznámily České dráhy. Některé dopravní podniky omezují prodej jízdenek u řidičů. Důvodem je zabránění kontaktu řidičů s penězi. Opatření zavedli například v Pardubicích nebo Českých Budějovicích.

Ilustrační foto
Místo léčení lidí skončíme sami v karanténě, obávají se lékaři

Ministerstvo dopravy včera vyčlenilo na období do konce dubna 100 milionů korun pro dopravce na dezinfekci, a to především pro zaměstnance.  „Bavíme se zde o 30 tisících zaměstnanců, z nichž většina jsou řidiči autobusů,“ uvedl ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček.

Podle generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody bylo na nádražích instalováno přes 250 zásobníků s dezinfekcí v podobě stojanů i nástěnných nádržek. „Znásobili jsme úklid nádraží až na čtyřnásobek běžného denního cyklu,“ doplnil Svoboda.

Mapa koronaviru.
Vražedný koronavirus? Nedávná prasečí chřipka zabila víc lidí

Správa železnic rovněž vydala pokyn dopravcům, jak mají postupovat při zjištění (či podezření) nákazy ve vlacích. Bylo vyčleněno 12 místností (zejména v pohraničních stanicích), kam budou nemocní umístěni a kde budou předáni zdravotníkům.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Hlídání dětí - Ilustrační foto
Výpomoc kvůli koronaviru: Pohlídáme vám děti, nabízejí herci rodičům