Značné množství drog a nemalou sumu peněz v hotovosti zajistili kriminalisté u osmadvacetiletého muže ze Vsetínska. Policejní komisař jej v minulých dnech obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dealerovi hrozí několikaleté vězení.

Zadržením a obviněním skončilo několikaměsíční mapování nelegální činnosti osmadvacetiletého muže. Policisté zjistili, že provinilec měl s drogami co do činění nejméně od roku 2013.

„Prodával marihuanu v množství od několika desítek gramů po půl kila. Prodejní cena gramu se pohybovala v rozmezí od sta do sto dvaceti korun. Kriminalisté prozatím zjistili obchody v objemu téměř osmi kilogramů marihuany,“ přiblížil vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Požár skladovací haly v Liptále na Vsetínsku; čtvrtek 1. listopadu 2018
Noční požár zničil halu v Liptále. Zasahovat muselo pět jednotek

Marihuanu dealer prodával na několika místech Valašska, většina obchodů se ale odehrála ve Vsetíně. Odběrateli omamných látek byli čtyři muži ve věku od jednadvaceti do třiceti let. Sám prodejce pak marihuanu nakupoval na několika místech Moravy.

Marihuana však nebyla jediným obchodním artiklem obviněného. V nemalé míře se zaměřoval i na tvrdší drogy.

„Že muž obchodoval ve velkém, potvrdily nálezy při domovní prohlídce. Kriminalisté nalezli sáčky se sušinou a také tablety zelené barvy a sáčky s krystalickými látkami bílé a okrové barvy. Testy ukázaly na kokain a extázi,“ doplnil Malcharczik.

Bonusem potom bylo objevení peněz souvisejících s mužovou kriminální činností. Jednalo se o půl milionu korun v českých korunách a eurech.

Nynějším obviněním dealera práce kriminalistů neskončila.

„Jeho činností se nadále zabývají. Jeho obchody totiž probíhaly na několika místech po celé České republice,“ upozornil Vladislav Malcharczik.