Vyhlédl si trafiku v městské části Trávníky. Už si ale nevšiml, že jeho počínání po celou dobu z nedalekého domu pozoruje všímavý svědek.

„Byl jsem na návštěvě. Mohlo být kolem půl druhé v noci, když jsem si z okna v kuchyni všiml chlapíka s batohem. Nejprve u trafiky jenom postával," vylíčil pozorovatel Vladimír Kubín.

Sám dlouhá léta pracuje u policie v Praze, proto si podle svých slov podezřelých věcí více všímá.

„Je to taková profesionální deformace. Navíc mám osobní zkušenost, v Ostravě mi vykradli auto," prozradil Vladimír Kubín.

Z očí proto nespustil ani muže obcházejícího kolem trafiky.

„Viděl jsem, jak u plotu ze zadní strany trafiky utrhl nějakou lištu. Bylo jasné, že se chce do buňky dostat," popsal svědek. V tu chvíli už měl u ucha telefon a volal na linku 158.

Policisté byli na místě za pár minut. Nenechavce chytili prakticky přímo při činu. Muže nalezli, jak se krčí za trafikou.

„Nesnažil se utéct, s hlídkou spolupracoval. Nejprve ale prohlašoval, že se do trafiky nevloupal," přiblížila vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policistům ale neunikla oddělaná deska ze zadní strany novinového stánku zakrývající otvor po ventilátoru a vyhnuté hliníkové krycí lišty.

„Navíc jsme na místě našli dláto, které muži patřilo. Po chvíli přestal zapírat a přiznal se. Kolegové jej spoutali a odvezli na služebnu," popsala Lenka Javorková. V trafice stihl vzít jen časopis, který mu policisté při prohlídce zabavili. Našli u něj také několik sáčků s marihuanou.

Podle Lenky Javorkové se v tomto případě jedná o známou firmu.

„Především majetkové trestné činnosti se dopouští už od svých šestnácti let. V rejstříku trestů má přes deset záznamů," netajila policejní mluvčí.

Kriminalisté navíc zadrženého podezírali ještě z jedné krádeže, ke které se nakonec rovněž přiznal. V druhé polovině září vzal na poště ve Vsetíně z prosklené vitríny několik filatelistických známek v hodnotě necelých čtyř tisíc korun. Ceniny údajně někomu za pětistovku prodal.

„Za krádeže mu nyní hrozí až tři roky vězení," uzavřela Lenka Javorková.