Štěňata budou nabídnuta k adopci. Už teď je o ně enormní zájem. Jednání jejich původního neznámého majitele odsuzuje široká veřejnost.

„Štěňata jsme odčervili a odblešili. Mají před sebou také očkování, ale protože jsou ještě malá, možná s ním aspoň týden počkáme,“ uvedl ve středu vedoucí útulku Jakub Hába s tím, že malé chlupáče čeká také prohlídka u veterináře.

Pracovníci útulku o čtyřnohých nalezencích informovali veřejnost hned v úterý odpoledne prostřednictvím svých sociálních sítí. Příspěvek s fotkami štěňátek začali lidé mezi sebou okamžitě sdílet.

Houby. Ilustrační foto.
Prší, ale lesy jsou prázdné. Hřiby mají přestávku

Během necelých čtyřiadvaceti hodin měla zpráva více než 4,5 tisíce sdílení, okomentovaly ji stovky lidí. Drtivá většina diskutujících se nad jednáním původního majitele štěňat, který je v tašce odložil, pohoršuje.

„Lidé jsou hyeny. Nemám slov,“ zlobí se například jedna z komentujících Hana Zátorská.

„Co na to říct? Jen že karma je zdarma a doufám, že si dotyčného najde,“ připojil se Martin Farkavec.

Chlupáči nyní musejí projít karanténou, pak budou nabídnuti k adopci. Už teď je ale o ně velký zájem. Jen do středečního rána volalo do útulku přes sto zájemců. Vedoucí Jakub Hába upozornil, že zatím není možné štěňata zamluvit. Půjde to až poté, co bude na Facebooku útulku vyvěšená nabídka.

JEDNÁ SE O VÝJIMEČNÉ PŘÍPADY

Štěňata našel strážník vsetínské městské policie mimo svou službu. Přivolal proto hlídku, která je do útulku převezla.

„Podobné nálezy nejsou moc časté. Spíše se jedná o výjimky,“ uvedl ředitel Městské policie Vsetín Patrik Pecina.

Podle něj je běžnější, že jsou strážníci povolaní k odchytu toulavého psa.

„Nebo se občas stane, že někdo objeví psa někde uvázaného. To ale taky nejsou úplně časté případy,“ dodal šéf strážníků.