Obviněný, kterému nyní hrozí až šestileté vězení, se závěry půlročního vyšetřování nehody nesouhlasí. „Vypovídá, že jel z opačného směru, než v průběhu vyšetřování této závažné nehody zjistili a zadokumentovali kriminalisté. Zavinění odmítá,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Smrtelná nehoda se stala 16. prosince 2016 na silnici I/58 v katastru města Rožnov pod Radhoštěm krátce po půl třetí odpoledne. Čelně se střetla vozidla Mercedes Benz a Peugeot Boxer. Při střetu na místě zemřel osmatřicetiletý řidič Mercedesu Benz z Valašskomeziříčska. Nyní obviněný řidič druhého vozu se sám při srážce těžce zranil a z místa jej záchranáři letecky transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice byla více než sedm hodin uzavřená.

Vážná dopravní nehoda v centru Zlína: Dva strážníci převezeni do nemocnice.
Vážná dopravní nehoda v centru Zlína: Dva strážníci převezeni do nemocnice

S ohledem na postavení vozů bezprostředně po dopravní nehodě – po čelním střetu byly silně zdeformované a zaklíněné do sebe – a kvůli absenci přímých svědků střetu, nebyl podle Lenky Javorkové zcela jasný průběh dopravní nehody. Proto vsetínští kriminalisté přizvali k vyšetřování znalce z oboru dopravy. „Znalecký posudek nepotvrdil prvotní podezření policistů a výpověď řidiče Peugeotu Boxer, který při výslechu sdělil, že jel ve směru od Rožnova na Frenštát pod Radhoštěm a řidič Mercedesu Benz při jízdě z opačného směru vjel znenadání do protisměru, kde se auta čelně střetla,“ uvedla policejní mluvčí.

Ilustrační foto.
Auto z potoka vytahovali hasiči

Z posudku naopak vyplývá, že řidič Peugeotu jel z opačného směru, než uvádí, tedy od Frenštátu pod Radhoštěm. Sám náhle vjel do protisměru, kde se čelně narazil do protijedoucího Mercedesu, jehož řidič na místě zemřel. „Nejenom znalecký posudek, jehož součástí bylo i podrobné zkoumání obou vozidel, ale i výpovědi několika osob a další důkazy zjištěné v průběhu vyšetřování ukazují na to, že zavinění tragické nehody je na straně třicetiletého řidiče Peugeotu Boxer z Rožnovska,“ doplnila Lenka Javorková.

Alkohol ani jiné návykové látky policisté u řidičů nezjistili. „Při vyšetřování jsme ale zjistili, že ani jeden z řidičů nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem,“ poznamenala mluvčí. Zopakovala, že obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny za trestný čin usmrcení z nedbalosti až šestiletý trest odnětí svobody.

Ve Valašském Meziříčí ke střetu osobního auta a motorky.
Motorkář na Harleyi se srazil s Fabií. Skončil s těžkým zraněním v nemocnici