Verdikt není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu na odvolání. V případu jde o dluhy z podnikání.

"Obžalovaný byl zčásti uznán vinným a zčásti byl zproštěn obžaloby s tím, že soud při rozhodování vycházel z právního názoru, který byl vysloven Vrchním soudem Olomouc. Ten říkal, že obžalovaný Čechmánek minimálně od března 2013 při sjednávání smluv se stavebními firmami, dodavateli a dalšími osobami konal v nepřímém úmyslu, když jim zatajoval skutečnosti, které se týkaly jeho nepříznivé finanční situace, jež mu nedovolovaly těmto přijímaným finančním závazkům dostát," uvedl soudce Pavel Dvorský.

Bývalý reprezentační hokejový brankář, olympijský vítěz z Nagana (1998) a trojnásobný mistr světa Roman Čechmánek.
Čechmánek vzpomíná na Nagano: O fanoušcích z faxu i legendárním Haškovi

Celkem soudní senát zohlednil jen částku, která dosáhla 7,2 milionu korun. Doklady vystavené před březnem 2013 nebyly podle soudce zahrnuty. Podle obžaloby měl Roman Čechmánek v době získání finančních prostředků a služeb vědět, že svým závazkům nedostojí. Celkem měl způsobit škodu až 15 milionů korun, za což mu hrozilo až patnáctileté vězení.

Soud však v úterý uznal jeho vinu jen zčásti.Soud přihlížel i k okolnostem případu, za kterých byl trestný čin spáchán, a také k míře zavinění obžalovaného a motivu jeho činu. Podle soudu se Roman Čechmánek nechtěl obohatit, ale jednalo se o jeho nezodpovědný přístup při realizaci jeho vlastních investičních projektů.

Počtvrté ve stejné věci, stanul bývalý reprezentant v hokeji Roman Čechmánek u krajského soudu ve Zlíně.
Roman Čechmánek u soudu: měl majetek, ale neměl hotovost

Čechmánek se rozhodl investovat v několika náročných projektech najednou. Ať už šlo o stavbu minipivovaru ve Zlíně, bytového domu v Holešově či o přestavbu statku na hotel v Chorvatsku. Jak opakovaně tvrdil, zničila ho insolvence. Roman Čechmánek po skončení hlavního líčení opustil budovu soudu bez jediného slova.

"Zvážíme, zda podáme odvolání," uvedl pouze jeho advokát Tomáš Štípek.

Bývalý hokejový reprezentant byl obžaloby z podvodu krajským soudem třikrát zproštěn, ale vrchní soud mu věc pokaždé vrátil na stůl.