Mimo ně však policisté v noci na pátek zadrželi dalších šest lidí, a to nejenom na Zlínsku, ale i na Ostravsku. Bližší podrobnosti chce Policejní prezidium zveřejnit až v pondělí 29. října.

„Průběžným výsledkem práce mnoha desítek detektivů během čtvrtečního dne

a noci je zadržení osm osob na Ostravsku a Zlínsku. Potvrzujeme, že mezi zadrženými je i hledaný jednatel firmy Verdana Robert Sedlařík a podnikatel Radek Březina. K totožnosti dalších zadržených osob se náš útvar nebude jakkoli vyjadřovat," zní oficiální zpráva Policejního prezidia.

Jestli tato razie primárně souvisí s kauzou metanol, není až tak jednoznačné. Konkrétně Radka Březinu policisté zatkli z jiných důvodů. Potvrdil to státní zástupce Petr Matoušek, který má jeho případ na starost. „Čtvrteční zásah souvisí primárně s jinou trestnou činností, ale určitá spojitost s kauzou metanol tam je. Bližší informace ale zatím nebudu poskytovat," řekl Deníku státní zástupce.

Jak on, tak i prezidium rovněž odmítli říct, z čeho jsou zatčení podezřelí a zda již padlo nějaké obvinění či návrh na vazbu.

Policejní prezidium pouze odkazuje na brífink, který se odehraje v jejich sídle v pondělí ve dvě hodiny odpoledne.

Velké mlčení nastalo i mezi zaměstnanci hotelu. „Nebudu vám dávat žádné informace a ani vás na nikoho nepřepojím," reagovala recepční.

Sedlaříka policie hledala takřka 10 dnů po celé Evropě. On je totiž jednatelem firmy, v jejímž zlínském skladu policie našla 3300 litrů lihovin chvalčovské likérky Drak, které obsahovaly padesátiprocentní metanol. Její jednatel Pavel Čaniga je obviněn z z ohrožování zdraví se závadnými potravinami, za což by mohl jít až na osm let do vězení.

Radek Březina byl v minulosti prošetřován ve spojitosti s nelegálním obchodováním s lihem, ale byl také obvinění z únosu.

Od počátku metylalkoholové kauzy zemřelo 30 lidí. Obvinění si zatím vyslechlo 54 lidí, pětadvacet z nich skončilo ve vazbě. Policie však nevylučuje, že se postupem času počty obviněných se rozšíří.

Související: Lázně Kostelec obklíčila policie. Kvůli metanolu