Neznámí lumpové zvoní u dveří a vyprávějí jim historku o tom, že pracovali dvacet let ve společnosti technických služeb a nyní s prací končí. „Pod záminkou, že se chtějí rozloučit a se sdělením, že za celou dobu řádně vyváželi popelnice, se pokoušejí vylákat z lidí peníze," informoval Michal Lysák z odboru komunálních služeb.

Podvodníci podle strážníků městské policie „pracovali" v oblasti kolem Zašovské ulice.

Jejich celkový počet však policisté zatím neznají. „Po obdržení hlášení jsme věc začali prošetřovat. Zadrželi jsme jednoho podezřelého, kterého jsme předali policistům České republiky," potvrdil ředitel městské policie Ivan Kadora.

Lidé, kteří ve zmíněné lokalitě bydlí, jsou obezřetní. „Osobně bych nikoho cizího do bytu nepustil. V televizi se o takových podvodnících mluví stále. Všichni by měli přemýšlet, koho pouští přes svůj práh," prozradil David Foltýn z Valašského Meziříčí.

Policisté podezřelého podvodníka odvedli na policejní stanici, aby zjistili jeho totožnost.

„Jednalo se o osmašedesátiletého muže s trvalým bydlištěm v Ostravě. Nezjistili jsme u něj však žádnou trestnou činnost, proto jsme jej poté propustili," vysvětlila policejní tisková mluvčí Lenka Javorková.

Policisté varují

Je pravděpodobné, že podvodníci se nenechají zadržením jednoho z nich odradit. Policisté proto Meziříčany nabádají k opatrnosti v kontaktu s cizími návštěvníky.

„Lidé by do svých domovů neměli pouštět žádné neznámé osoby. Pokud by se jim stal podobný případ, měli by okamžitě informovat policii," uvedla policejní tisková mluvčí Lenka Javorková.

Autor: Michaela Horáková