Starou paní vyrušilo klepání na okno jejího domu v pátek v devět hodin dopoledne. „Uviděla ženu, která ji posunky vyzývala, aby šla za ní. Seniorka poslechla a šla otevřít. Příchozí uvedla, že potřebuje vyřešit přeplatky za obědy, které stařenka odebírá, a potřebuje se také podívat, jak bydlí. Domácí ji vpustila domů," vylíčil vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

V kuchyni si přesvědčivá návštěvnice vyžádala občanku a tisícikorunu. Stařenka vytáhla peníze z ukryté obálky a spolu s požadovaným dokladem je ženě předala. Potom obě prošly bytem. Asi po deseti minutách návštěvnice odešla. „Po jejím odchodu seniorka zjistila, že její obálka s penězi zmizela. Měla tam šedesát tisícikorun a tři dvoustovky," uvedl policejní mluvčí.

Policisté ihned začali po podvodnici pátrat. Žena byla asi 175 centimetrů vysoká, střední postavy, světlé pleti. Oblečená byla celá v černém: na nohou černé kozačky po kolena, černé kalhoty, černý kabát do pasu, černé pletené rukavice a černou pletenou čepici se kšiltem. „Mluvila česky bez přízvuku a měla asi pětatřicet let. Dále kriminalisté zjistili, že u domu stálo tmavě zelené osobní auto, pravděpodobně verze kombi," popsal Malcharczik. Podle jeho slov hrozí zlodějce v případě dopadení a prokázání viny až pětileté vězení.