Mužům zákona se podařilo darebáky zadržet ve čtvrtek. „O půl třetí ráno si kolegové všimli vozu Volkswagen Golf se zahraniční registrační značkou, které odbočovalo do vsetínské části Luh. Vydali se za ním v úmyslu jej zkontrolovat,“ přiblížil Malcharczik.

Golf ale náhle zrychlil, posádka se policistům snažila ujet. Začalo pronásledování. „Plnou rychlostí se vozidla řítila až do areálu bývalé zbrojovky. Policisté k vozu dojeli na parkovišti, ale uvnitř už nikdo nebyl. Ovšem ze zadních brzd a výfuku šel kouř, a tak věděli, že jsou na správné stopě,“ popsal mluvčí.

SOUVISEJÍCÍ

VIDEO: Stodola v Hošťálkové lehla popelem, plameny poničily i sousední dům

Policie hledá lupiče, který přepadl poštu v Loučce

Na místo přijela druhá policejní hlídka i policejní psovod a prozkoumávali okolí. Nikoho, ale nenašli. Úspěch se však nakonec přece jen dostavil. „Díky popisu ještě v ranních hodinách podezřelí muži skončili v policejních poutech. Našli jsme je na vlakovém nádraží,“ řekl Malcharczik.

Kriminalisté začali mapovat činnost zadržených. V té době už také přijímali oznámení o nočních vloupáních do vozů na vsetínském sídlišti Sychrov. Během noci z Volkswagenu Passat, Škodu Superb a Škody Octavia zmizely vestavěná rádia s navigacemi. „Skládanka začínala mít konkrétnější podobu, činnost mužů souvisela se zmizelými navigacemi,“ poznamenal policista.

Kriminalistům se nakonec podařilo zadrženou dvojici spojit s celkem šesti odcizenými navigacemi. Kromě těch ze Vsetína i s dalšími z minulého týdne ve Valašském Meziříčí. „Osmadvacetiletý muž a jeho o rok mladší komplic oba ze zahraničí se ke krádežím doznali. Společně vytipovali auta, společně kradli a věci uschovali. Když byl vzduch čistý, věci vyzvedli a odvezli k prodeji. O výdělek se podělili,“ popsal Vladislav Malcharczik.

Lup ze Vsetína skončil v rukou kriminalistů. Podle policejního mluvčího hrozí dvojici při prokázání viny až pětileté vězení. Krádežemi způsobili škodu za více jak tři sta osmdesát tisíc korun, poškozením dalších téměř dvanáct tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ VIDEO: Vesnice na Hornolidečsku ožily fašankovým průvodem