Útoku nožem, o kterém Valašský deník informoval v minulém týdnu, předcházela hádka partnerů na ubytovně v Jablůnce, kde oba dva žili. Slovní ataky podle kriminalistů přešly ve fyzické napadání a posléze vyvrcholily jedním zákeřným bodnutím.

„Muž, který si nožem krájel snídani, se ohnal po své o pět let starší družce a vší silou ji bodnul do horní části zad," popsala krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Přestože byla neděle a teprve krátce před desátou hodinou dopolední, muž i žena byli oba notně opilí. Na podrobnosti si nevzpomínají.

„Žena vůbec netuší, co se stalo. Muž nám nejprve tvrdil, že mu partnerka spadla na nůž, když ho brousil, posléze se však k činu doznal," uvedla Jana Macalíková. Doplnila, že útočník po příjezdu policie nadýchal 2,9 promile alkoholu.

Pobodanou ženu bezprostředně po činu převezl vrtulník letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Olomouci. Utrpěla poranění hrudníku s masivním krvácením, zasaženou měla i bránici a játra.

Pomoc přišla naštěstí včas, zavolala ji na podnět útočníka dcera oběti, která s nimi bydlela v pokoji.

„Pacientku jsme přijímali s bodnou ranou v oblasti hrudníku. Šlo o těžké zranění, které ji mohlo ohrozit na životě. Byla operována našimi specialisty a léčena na centrální chirurgické jednotce intenzivní péče," přiblížil včera mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant. Stav ženy už se výrazně zlepšil. V pondělí lékaři povolili její přeložení do zdravotnického zařízení ve Vsetíně.

Útočníka policisté dlouho nehledali. Museli zajistit také všechny stopy, zadokladovat je a postupně vyslýchají i svědky nebo známé, kteří by mohli do případu vnést světlo.

Krajská policejní mluvčí Jana Macalíková uvedla, že ve všech podobných letošních kauzách, bylo jich prozatím sedm, se pachatel vždy našel v okruhu známých nebo dokonce blízkých příbuzných.

Kriminalisté se nicméně shodují, že tolik vražedných útoků za první dva měsíce roku doposud nevyšetřovali. Vloni ve Zlínském kraji řešili celkem šestnáct vražd či pokusů o ně.