Přímo před vchodem osmipatrového věžáku, tyčícího se jen kousek od břehu řeky Moravy, uvidělo několik jeho obyvatel ležet před vchodem bezvládné tělo muže.

Už na první pohled bylo patrné, že nešťastník zemřel po pádu z některého z pater paneláku.

Podle místních šlo o muže, jenž přímo v jejich domě nebydlel, odkud ale padal, bylo podle nich téměř jisté - z chodbového okna mezi sedmým a osmým podlažím.

„Na místě zasahovala posádka záchranné služby z Uherského Hradiště. Mohla však konstatovat už jen smrt v souvislosti se zraněními neslučitelnými se životem,“ sdělil Deníku mluvčí krajských záchranářů ve Zlíně Petr Olšan.

Přesné okolnosti případu kriminalisté vyšetřují.

„Zatím víme to, že muž ročníku 1957 padal z některého z horních pater domu, a že bydlel nedaleko místa svého úmrtí. Podrobnosti určí nařízená pitva,“ uvedla mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

V osmipatrovém paneláku ve Staré Tenici, postaveném v 80. letech minulého století, je 32 bytů, v nichž žije kolem osmi desítek lidí.

„V domě je přes den poměrně velký provoz, není proto problém, aby se dovnitř dostal i někdo cizí, přestože mají vstupní dveře zvenčí kouli. Před vchodem je ale místo, kde se často se sousedy potkáváme a debatujeme o kdečem, takový komunikační prostor. Je moc smutné, že právě tam dopadl a přišel o život nějaký člověk,“ uvedla obyvatelka domu Milena Marešová, která tam bydlí už 31 let.

Ona sama si sice nevybavuje, že by se tam něco podobně dramatického v minulosti přihodilo, ale jeden z jejích sousedů, Ivan Hapl, potvrdil minimálně jeden sebevražedný skok z okna nedaleké ubytovny.

Místem občasných eskapád hazardujících se životy, je mimochodem také blízký železniční most přes řeku Moravu. I v jeho sousedství vyhasl minimálně jeden život po srážce s vlakem.

Kabelkový veletrh Naděje ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.
Populární Kabelkový veletrh se blíží, proberte šatníky
vlak Arriva. Ilustrační foto
Zlínský kraj zveřejnil smlouvy se železničními dopravci