Okradeným způsobil celkově škodu 423 tisíc korun. Soudkyně Alena Matochová mu za to udělila trest odnětí svobody na dobu tří let a osmi měsíců nepodmíněně. Mladíkovi hrozilo až pět let vězení.

Pro Davida Ondrucha, který je již od začátku října ve vazební cele, nebude pobyt za mřížemi premiérou. Za krádeže byl trestaný už v roce 2014. Soud mu tehdy udělil dvaadvacet měsíců nepodmíněně.

„V březnu 2016 vězení opustil a v srpnu už opět kradl,“ přiblížil vsetínský státní zástupce Petr Bareš.

V areálu bývalé Křižanovy pily se chystá stavba obchodního centra
Pila patří Křižanům, soud rozhodl. Vznikne tam i obchodní centrum

Mladý muž, který byl v té době závislý na pervitinu, stihl během srpna devatenáct krádeží, následující měsíce dalších jedenáct.

„Kradl především jízdní kola, ale z garáží a dílen bral i nejrůznější nářadí a zahradní techniku, zkrátka takové věci, které mohl zpeněžit,“ vysvětlil Petr Bareš. Mladík se ke svým činům již u prvního soudního stání, které se uskutečnilo 27. března, přiznal.

„Bral jsem drogy a neměl jsem kde bydlet. Ukradené věci jsem prodával, potřeboval jsem peníze na jídlo a drogy,“ obhajoval se mladý Rožnovan.

Nad svým jednáním projevil lítost u obou stání.

„Chtěl bych se omluvit, mrzí mě všechno, co jsem udělal,“ řekl Ondruch krátce před rozhodnutím soudu.

Radnice v Rožnově pod Radhoštěm nechala ve středu 29. března 2017 rozpustit demonstraci spolku Stop genocidě, který bojuje především proti umělým potratům.
Radnice rozpustila protest proti potratům

Před soudkyní navíc přislíbil, že se chce polepšit.

„Našel jsem si přítelkyni, která mi pomáhá, čeká na mě a podporuje mě. Také si chci ve vězení udělat výuční list,“ vyjmenoval své plány při své závěrečné řeči.

„Velice jsme přihlíželi k vašemu doznání a spolupráci,“ reagovala na jeho slova soudkyně Alena Matochová při odůvodnění rozsudku.

Současně rozhodla, že musí poškozeným nahradit škodu ve výši téměř 195 tisíc korun.

David Ondruch z Rožnova pod Radhoštěm s trestem souhlasil a podle svých slov se proti rozsudku odvolávat nehodlá.

Ve Vsetíně začala zhotovitelská firma počátkem dubna 2017 s opravou Nadjezdu Pionýrů.
Oprava nadjezdu komplikuje dopravu. PODÍVEJTE SE