Chtěl jej vyhodit z balkonu jednoho valašskomeziříčského bytu, který se nachází v pátém patře asi osmnáct metrů nad zemí. Pohotovým zásahem mu v tom zabránili jejich známí. Meziříčan je od pondělí ve vazbě. Policie o případu informovala ve středu (15. srpna). V které části města k němu došlo, odmítla sdělit.

Sedmadvacetiletý muž společně se svým devětadvacetiletým spolubydlícím a dalšími známými popíjeli alkohol. Oba muži už byli silně opilí a začali se hádat.

„Po rozepři začal být mladší z mužů agresivní, vzal svého spolubydlícího do náruče a odnesl ho na balkon, kde ho držel přes zábradlí, nadával mu a říkal, že ho pustí a zabije,“ popsala událost krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Agresivního muže zastavili další přítomní, kteří muže stáhli z balkonu zpět do bytu. „Všichni poté ze strachu odešli do vedlejšího bytu, odkud zavolali policii. Hlídka, která přijela na místo, muže zadržela,“ podotkla Javorková.

Kromě valašskomeziříčských policistů dorazili do bytu také vsetínští kriminalisté, kteří pro podezření z pokusu vraždy věc předali kriminalistům krajským.

„Krajský vyšetřovatel muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí muže do vazby. Ten soud přijal.

„Na základě tohoto rozhodnutí jsme obviněného, který má už několik záznamů v rejstříku trestů majetkového charakteru, v pondělí odpoledne převezli do vazební věznice,“ dodala Lenka Javorková.

Vedení Valašského Meziříčí o tom, co se před pár dny ve městě odehrálo, nevědělo. Starosta Robert Stržínek se o incidentu dozvěděl včera (ve středu 15. srpna), když jej oslovila redakce Deníku.

„Celý týden jsem byl na dovolené v zahraničí a dnes jsem první den v práci. Tato informace se ke mně nedonesla, ale prověřím si ji,“ řekl Stržínek.

Událost zaskočila také obyvatele města. „O incidentu jsem se dozvěděl teprve včera z médií. Do té doby jsem nic netušil. Každopádně nechápu, že se něco takového děje,“ kroutil hlavou Meziříčan Martin Kliment.

Po srážce způsobil opilý cyklista škodu na BMW ve výši 300 000 korun.
Cyklista "zrušil" BMW, škoda za stovky tisíc
Jiří B. přestal se svou závislostí na pervitinu kvůli přítelkyni. Začal žít spořádaný život.
Pervitinový král: Už žiji řádně