Zloděj do Česka cestoval vlakem, přestože byl už v roce 2009 z České republiky soudně vyhoštěn. Za krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí pět let za mřížemi.

„Hned při prvním ‚výletu‘ vystoupil v obci u Žďáru nad Sázavou, kde se chtěl vloupat do rodinného domu. Rozbil okno, ale všiml si, že ho pozoruje žena z balkonu blízkého domu. Proto raději utekl,“ popsala první pokus zloděje mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Cizinec kradl v rodinných domech na Zlínsku, Vsetínsku i na Vysočině.Cizinec kradl v rodinných domech.Zdroj: Policie ČRMuž se ale nevzdal a zamířil do další obce. Tam se už do jednoho z rodinných domů skutečně dostal, když rozřezal sklo v okně. Pokud se připočte cena šperků, které ukradl, napáchal zde patnáctitisícovou škodu.

„Pár dní nato se vydal na Zlínsko, kde v Brumově-Bylnici a později také ve Štítné nad Vláří vnikl stejným způsobem do dvou rodinných domů. Odcizil peníze a šperky za téměř sto tisíc korun, škoda je více než pět tisíc,“ pokračovala Kozumplíková.

Podvody na internetu. Ilustrační foto.
Prodej kávovaru přišel ženu draho. Podvodnice ji obrala o čtyři sta tisíc

V dalším rodinném domě, tentokrát ve Vlašské Polance na Vsetínsku, odcizil muž šperky, eura a koruny v celkové hodnotě 232 tisíc korun.

V minulém týdnu spadla klec. Muže zadrželi kriminalisté na Vsetínsku a převezli ho do cely, kde si vyslechl obvinění ze spáchání tří trestných činů. Škoda, kterou způsobil, činí v úhrnu 446 tisíc korun.

Vloupání - Ilustrační foto
Policisté objasnili sérii loňských krádeží na Valašsku, škoda přesáhla 600 tisíc

Recidivista má v rejstříku trestů celkem dvanáct záznamů, polovinu trestných činů spáchal na území České republiky. Soudce okresního soudu rozhodl o uvalení vazby.