Tomu zabránila žena, která jich porodila. Nože pro jistotu uschovala ještě dříve, než hádka začala. Povedení sourozenci se nakonec porvali v nedalekém parku. Tam je dostihla policejní hlídka. „Incident se odehrál uplynulý pátek kolem deváté hodiny večer. Sedmatřicetiletý muž napadl v parku ve Vsetíně svého o čtyři roky mladšího bratra, který mu dluží několik tisíc korun. Starší z mužů sourozence povalil na zem a surově bil, kopal do něj a vyhrožoval zabitím nejenom jemu, ale i jeho rodině," informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Svědkem surového napadání byla žena, která vše viděla z balkonu a na místo přivolala městskou policii.

Strážníci provedli u obou mužů dechovou zkoušku na alkohol. Mladší nadýchal 1,8 promile, starší muž, který skončil později v policejní cele, 2,3 promile. „Šestatřicetiletého muže jsme v pondělí odpoledne ze zadržení propustili. Čelí obvinění z loupeže a nebezpečného vyhrožování. Podle trestního zákona mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," doplnila Javorková.

Podobný incident se odehrál v minulém týdnu také na Rožnovsku. Třiadvacetiletý mladík z Kopřivnice vytáhl na sedmnáctiletou dívku nůž a chtěl po ní, aby mu vrátila mobilní telefon, který mu měla údajně odcizit. Dívku udeřil do břicha. Pak ji chytl surově za ruku a vytáhl z rukávu nůž, který držel před ní. Dívce se podařilo vysmeknout a utéct. Mladík jí vyhrožoval, že se nedožije rána.