Pohádkové zbohatnutí vábí

Vidina pohádkového zbohatnutí díky náhodě láká čím dál více lidí. V loterii Sportka společnosti Sazka a její konkurenci Loto od Fortuny budou o víkendu losovány jackpoty v celkovém součtu 300 milionů. (Sportka 200,7 milionu, Loto 99,3 milionu) Zájem v posledních dnech radikálně stoupá a poznávají to hlavně právě prodejci tiketů.

„Počet sázek se mnohonásobně zvýšil, lidé mají čím dál větší zájem. Ve středu jsem před losováním Sportky utržila zhruba třikrát více peněz,“ vysvětluje Ivana Martenková.

Sama neočekává, že by lidí hladovějících po výhře v brzké době výrazně ubylo.

„Ještě i v pátek večer lidé tikety kupují. A pokud jackpot nepadne v neděli, příští týden to bude stejné,“ věří Martenková.

Téměř stejná slova zněla i z úst Jany Machové, která pracuje na čerpací stanici Benzina ve Zlíně.

„Chodí k nám sázet mnohem více lidí a je vidět, že se hraje o velké peníze. Tikety prodávám i lidem, kteří sází třeba úplně poprvé. Dají si to třeba za méně peněz, ale prostě to zkusí,“ přikyvuje žena a odhaduje, že počet sázejících stoupl zhruba o padesát procent.

Loto od Fortuny, tedy mladší z obou loterií, se těší prozatím menší oblibě. Zaprvé není doposud tolik známá, navíc není její síť terminálů příliš rozšířená.

„U mě v prodejně ho mám zatím od začátku roku a žádné rozdíly nepociťuji. Těžko říct, čím to je. Lidé si na to ještě asi nezvykli,“ odhaduje Rudolf Klesný, majitel obchodu v centru Zlína.

Lidé v naději: Jednou se to snad musí povést

Zajímavé porovnání ovšem Zlínskému deníku poskytla obsluha trafiky Valmont v obchodním středisku Čepkov.

„Drtivá většina lidí chodí tipovat Sportku. Loto se u nás podává jen občas, a to za dvacet či čtyřicet korun. Nejčastěji je to opravdu klasický tiket Sportky a ještě navíc naprosto plný,“ vyzdvihla jedna z prodavaček.

Pravidelnou sázející je například Pavlína Tomanová, která sází již několik let.

„Mám svá vytipovaná čísla, na tiket je dávám každou středu a už jsem pár stovek i vyhrála. Věřím, že se to jednou povede a výhra bude vyšší,“ svěřila se pětašedesátiletá seniorka ze Zlína.