Přesně to v posledních týdnech řeší ve Slováckém divadle. Ano, herci pod vedením režiséra Zdeňka Duška připravují bláznivou komedii plnou nedopatření, lží a omylů s názvem Nájemníci. Premiéra se připravuje už na tuto sobotu.

Herečka Tereza Novotná, která hraje manželku hlavního hrdiny, přiznává, že situace z komedie jí není úplně cizí, protože i ona občas k malé lži sáhla. „Bylo mi asi třináct a velice jsem toužila zhlédnout v kině film S Madonnou v posteli, přístupný ale až od 15 let. Doma jsem nahlásila film vhodný tak akorát pro můj věk, u kasy v kině jsem si stoupla na špičky a s otevřenou pusou jsem hleděla na svou tehdejší modlu. Potíž byla v tom, že do kina zašla i starší sestra a doma se náležitě rozvyprávěla," vzpomíná Tereza Novotná, kterou diváci znají z 1+2 = 6 a dalších komedií. Zároveň věří, že diváci se pobaví stejně jako herci, když Nájemníky četli poprvé.

O čem vlastně vyprávějí? Erik Swan přijde na vychytralý způsob, jak získat sociální dávky. Ve chvíli, kdy mu ale začne přerůstat přes hlavu, vymyslí plán, jak podvod vysvětlit. Začne se ale do toho zamotávat a lži se na sebe nabalují takovým tempem, že na konci už nikdo neví, kdo je kdo a co se vlastně stalo. „Na podobnou komedii jsme čekali několik let," přiznává představitel manželského poradce doktora Chapmana Josef Kubáník, který si zahrál i v komedii 1+2 = 6, jež Nájemníky stylem humoru připomíná. „Musím přiznat, že nezávidím režisérovi Duškovi, který to všechno musí dát dohromady, ale závidím divákům, že to pak uvidí," dodává herec.

Vedle jmenované dvojice herců se v nové komedii Nájemníci představí v hlavní roli Jiří Hejcman, dále pak Zdeněk Trčálek, David Vaculík, Irena Vacková a další. Velmi očekávaná premiéra proběhne tuto sobotu od 19.00 hodin. Protože je však beznadějně vyprodaná a diváci mají o novinku nebývalý zájem, divadelníci se rozhodli, že na program přidají jednu zcela mimořádnou reprízu. Proběhne 27. června od 19.00 hodin. (kaj)