„Hned jakmile muž maskovaný černou kuklou vstoupil dovnitř, přistoupil k jedné z pracovnic banky a pod pohrůžkou střelnou zbraní požadoval peníze," popsal krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Totéž požadoval lupič i po druhé zaměstnankyni, která na pobočce v době přepadení byla. I na tuto ženu mířil pistolí. Ačkoli se podle výpovědí pracovnicím zdála doba přepadení téměř nekonečná, ve skutečnosti nakonec trvala pouhou minutu.

„Poté muž zrychleným krokem z budovy odešel a sebou si odnesl hotovost ve výši několika desítek tisíc korun," poznamenal Jaroš.

Přepadení banky v Chropyni.

Po pachateli začaly hned po oznámení přepadení pátrat policejní hlídky a vyšetřování se ujali kroměřížští kriminalisté. O pomoc při vyšetřování nyní žádá policie také veřejnost, k dispozici totiž má snímky z bezpečnostních kamer na pobočce spořitelny.

Podle nich a popisu od úřednic je pachatel asi 180 centimetrů vysoký, má sportovní postavu a na sobě měl černou mikinu a modré rifle.

„Pokud pachatele poznáte na fotografii, popřípadě o přepadení máte jiné informace, sdělte je na kterékoliv policejní stanici či na lince 158," vyzval svědky mluvčí.

Pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání loupeže až deset let ve vězení.