Procházku zoo nyní zpestří vánoční světelná výzdoba. Zoo zdobí nejen typické vánoční motivy, ale i světelné siluety exotických zvířat. Návštěvníci uvidí „zářící“ slony, tapíry, nosorožce, rejnoky, tučňáky, lvy, medvěda, klokany, lachtana, supy nebo žirafu. Nechybí ani vánoční strom na nádvoří zámku Lešná.

„K naší velké radosti se pod vánočním stromem stále kupí různé dárky pro zvířata. Pokud návštěvníci chtějí potěšit zvířata v zoo, mohou je obdarovat třeba suchým pečivem, sušeným a čerstvým ovocem a zeleninou, ořechy, semínky nebo piškoty. Moc děkujeme za všechny věnované dárky,“ řekla Romana Bujáčková z oddělení marketingu.

Odchov supů se ve zlínské zoo mimořádně daří.
Zoo nechá vypustit do volné přírody čtyři supy bělohlavé

Krása světelné výzdoby naplno vynikne až po setmění, proto od pondělí 25. prosince do pondělí 1. ledna 2018 zoo prodlužuje otvírací dobu do 17.00 hod.

Štědrý den slaví i zvířata ve zlínské zoo. Sice je to pro ně den jako každý jiný, chovatelé však na ně nezapomenou. Na Štědrý den jim doplní jídelníček dobrotami, které dokonale zastoupí „vánoční dárek“. Zebry, žirafy, antilopy a velbloudi dostanou červená jablíčka, velcí papoušci ara ocení hrozny a oříšky.

Drobné opičky kotulové veverovití si smlsnou na tropickém ovoci, oříšcích, mandlích, fících a datlích. Vánoční dobroty získají i obyvatelé tropické haly Yucatan. Pro chvostany a tamaríny chovatelé připraví speciální dávku para ořechů, lískových a vlašských ořechů, mandlí a buráků. Zcela mimořádně si opičky navíc pochutnají na neodolatelném pamlsku, který doslova zbožňují.

Poklepání základního kamene výběhu slonů v ZOO Lešná ve Zlíně.
Karibuni vyšvihne zlínskou zoo na evropskou úroveň

„Chovatelé jim na Štědrý den naservírují směs různých druhů müsli, sušeného ovoce, jogurtu a medu,“ upřesnila Romana Bujáčková. Sladkovodní rejnoci dostanou celé kalamáry a krevety, vydrám obrovským tradiční „štědrovečerní rybu“ doplní sladké melouny.

„Melouny vydrám nejen chutnají, ale skvěle se také hodí k zábavě,“ doplnila Bujáčková. Naopak u lachtanů nebo tučňáků Humboldtových bude Štědrý den ve znamení tradičního krmení – pořádné porce mořských ryb. Ale to je pro ně ta největší pochoutka.
V závěru roku Zoo Zlín nabídne ještě jednu zajímavou akci. Ve středu 27. prosince proběhne oslava Mezinárodního dne návštěvy zoo. Pro návštěvníky zoo připravuje speciální zimní komentování u vybraných druhů zvířat a rodinný zábavný kvíz o hezké ceny.

Zámek Lešná. Ilustrační foto.
Sloni i tapíři zazáří