„Jeli jsme po cyklostezce a v části pod opravovaným mostem padaly na cestu kusy betonu. Na mostu zrovna bagr nakládal sutiny na nákladní automobil a jak je shrnoval, propadávaly některé části dolů. Kdyby tudy zrovna někdo jel, mohlo ho to zranit," popsala Marie Čevarová.

Rekonstrukci provádí vlastník cesty Ředitelství silnic a dálnic. To má společně se stavební firmou, jež most opravuje, zajisti, aby k takovým věcem nedocházelo.

„Firma městu přislíbila, že v průběhu realizace opravy mostu zajistí běžný a bezpečný provoz na cyklostezce pod Velkomoravskou ulicí. Se stavební firmou prostřednictvím investora proto nyní neprodleně vstoupíme v jednání, v němž budeme požadovat okamžitou nápravu a plnění dohodnutých podmínek stavby," řekla mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Na odstranění padající suti a zabezpečení stavby se začalo pracovat ve středu odpoledne.

"O věci budu mít jednání s vedením stavební společnosti, která převzala staveniště a nyní zde prování stavební činnost. Současně jsem pověřil dozor, aby věc prověřil. Situaci řešíme a problém odstraníme," dodal šéf olomoucké krajské správy Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. 

Na části mostu ve Velkomoravské ulici odklízel bagr odpad ze stavby a suť podle svědků propadávala otvory v mostu přímo na komunikaci.Zdroj: DENÍK/Kristýna Kovaříková