A že k nim občas patří i pořádně „ulítlé“ předměty, dokazuje nález erotické pomůcky – ženského přirození.

Tuto hračku letos 17. listopadu někdo zapomněl v autobuse linky 32 na kudlovské točně. Ta nyní zatím marně čeká na radnici na Informačním centru na svého majitele. Ten zde zřejmě nemá odvahu tento svůj „poklad“ hledat.

Podle tiskového mluvčího magistrátu Zdeňka Dvořáka jsou zapomenuté předměty, tedy i tato erotická hračka, volně k nahlédnutí.
Za kuriózní nález lze podle pracovníků ztrát a nálezů považovat i například stařičký notebook.

„Jeho odhadované stáří je cca 20 let, a jde tedy pomalu o muzejní kousek,“ usmál se Zdeněk Dvořák.

„Všechny nálezy však musí radnice dle zákona tři roky skladovat. Předměty, které si nikdo nevyzvedne a mohou ještě posloužit, nabízí město k prodeji či věnuje na charitativní účely,“ přiblížil za radnici Zdeněk Dvořák.

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraj  vyprošťovací vůz VYA - S1
VIDEO: Jeřáb pro kraj zvedne 20 tun. Podívejte se

Ovšem nejen ztráty a nálezy na zlínské radnici občas pobaví její pracovníky. I největší dodavatel ztracených věcí zlínská Dopravní společnost Zlín-Otrokovice, se se zásobou ztracených věcí setkává každý den.

„Jednou nechal v trolejbuse pán svého psa,“ vzpomínala Vlasta Patáková, která má ztráty a nálezy v Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice už asi deset let na starosti.

Ta měla na konci listopadu ve své knize, do níž se všechny nálezy zapisují, za letošní rok už 746 položek. Za stejné období roku 2016 to bylo 705 položek.

Aktuálně se Vlasta Patáková snaží najít cestujícího, který 20. listopadu zapomněl v autobusu linky 31 tašku s peněženkou. V ní byly nalezeny peníze v hodnotě vyjádřitelné čtyřciferným číslem.

„Podle druhu tašky bych tipovala na staršího člověka. Bohužel uvnitř tašky jsme nenašli žádný doklad nebo dokument, z nichž by se dala zjistit totožnost. A zatím se o tento nález nikdo nepřihlásil,“ říká pracovnice DSZO.

Prý ponechá tuto tašku s peněženkou v sídle DSZO až do konce ledna. Pokud se majitel nenajde, předá DSZO tašku i s penězi – jako všechny ostatní nevyzvednuté nálezy z vozidel MHD – oddělení ztrát a nálezů Magistrátu města Zlína. Nyní je ale před Vánoci, a tak spousta příběhů má šťastný konec.

Například před několika dny našel řidič v trolejbusu linky 2 krásně dárkově zabalený parfém v hodnotě asi 1500 korun. Jeho majitelka však brzy telefonovala a byla nadšená, když dostala pozitivní odpověď.

„Už jsem s tím ani nepočítala. Jsem moc ráda. Je to dárek pro sestru,“ řekla žena.

Strážníci David Korvas a Jaroslav Stoklásek vytáhli seniorku z hořícího bytu ve Zlíně na Jižních Svazích.
Stařenka by v bytě na Jižních Svazích uhořela