Britské sázkové kanceláře tak mají žně, neboť lidé mohou stále na jméno královského potomka sázet. Největšími favority jsou James, George, Philip a Alexander. Spekuluje se však i o Henrym či Arturovi.

„Jméno děťátka bude oznámeno později," zaznělo v prohlášení Kensigntonského paláce.

Již předem je ale jasné, že dítě nebude mít jen jedno jméno. Většina členů královské rodiny má tři nebo čtyři křestní jména často na počest jejich předchůdců či současných příbuzných. Plné jméno královny Alžběty je Elisabeth Alexandra Mary, jméno dostala po své matce, babičce a prababičce. Celé jméno prince Williama zase zní William Arthur Philip Louis.

Když se princ Charles a princezna Diana radovali z narození Williama, jeho jméno světu oznámili až po týdnu. Jméno prince Charlese se však objevilo na veřejnosti ještě déle – Alžběta II. a princ Philip jej oznámili až po celém měsíci.

Windsorská dynastie nejčastěji používá jména Edward a George

Nejčastější jména používaná v britské windsorské dynastii jsou Edward (Eduard) a George (Jiří). Proto by se takto mohl jmenovat i nový královský potomek, předpovídá britský list The Guardian.

Prvním britským panovníkem z windsorské dynastie byl Jiří V., který vládl v letech 1910 až 1936. Byl to dědeček současné královny Alžběty II. Dynastie se původně jmenovala sasko-kobursko-gothajská, Jiří V. ale tento německy znějící název nahradil názvem Windsor.

Britský deník se podíval jen na jména mužů narozených v této dynastii, nikoli těch, kteří se do ní přiženili. Třikrát se zde vyskytuje Edward a stejný počet je i Georgů neboli Jiřích. Dvakrát byl poté zastoupen v královské dynastii Henry neboli Jindřich. Ostatní jména jako Charles, John, Michael, Peter, Philip, Richard a William se vyskytují pouze jednou.