Bylo krátce před půl devátou večer, když najednou dvouletá dvojčata omdlela. Vystrašená matka se proto hned obrátila na zdravotníky. Ti pak zavolali i hasiče, protože zjistili, že z plynového kotle uniká nebezpečný oxid uhelnatý.

Zatímco se lékaři věnovali malým dětem, hasiči hned začali přeměřovat v bytě koncentraci nebezpečného plynu. „Zjistili, že je zvýšená, a velitel nechal z bytu okamžitě evakuovat čtyři osoby a celý prostor pak hasiči odvětrali. Ostatní lidi z domu nebylo nutné evakuovat, protože další kontrolní měření ukázalo, že jiné prostory v obytném domě nebyly zasaženy,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Zdravotníci pak obě děti naložili do sanitek a odvezli je do nemocnice na dětské oddělení. „Společně s nimi jsme odvezli i jejich matku ke kontrolnímu vyšetření na internu,“ doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Otec mezitím hasiče upozornil, že v ten samý den v domě kontroloval plynové spotřebiče servisní technik. Hasiči proto ještě postupně navštívili i další domácnosti, aby přeměřili koncentrace nebezpečných látek. Naštěstí bylo vše v pořádku. „Muži hasiči doporučili, aby přenocoval na jiném místě, a aby znovu povolal odbornou technickou pomoc na prohlídku kotle.